sâmbătă, 14 aprilie 2012

Sushi

Pentru această rețetă de Makizushi am făcut rulouri cu orez, somon, morcov crud și avocado în alge marine (Nori). Sosul este făcut din Teriyaki și Wasabi.
Sushi își are originea în tradiția de a conserva peștele prin fermentarea în orez, după încheierea procesului de fermentare se consuma doar peștele, iar orezul se arunca.
Sashimi sunt felii de peste crud, repezentând una din cele mai vechi feluri de mâncare din Japonia.
Nigiri sushi, este un fel de sushi prin care se strânge o cantitate mică de orez peste care se pune pește sau fructe de mare.
Makizushi sunt rulouri din orez cu peste, legume sau omleta,având la exterior alge marine (Nori).
Hosomaki sunt rulouri de orez de dimensiune medie, realizate dintr-o jumătate de bucată de nori, acestea au un singur ingredient pește sau legume.
Futomaki este un rulou mare de orez, obținut dintr-o bucată întreagă de Nori, Se poate face cu pește, omletă,legume și murături.
Uramaki este un rulou cu pește, legume, algă Nori și la exterior se înfășoară în orez.